mandag den 17. januar 2011

Nem og lækker kokossuppe med kyllingeboller

Det hele måtte gerne gå lidt nemt til her til aften, så jeg kreerede en “snyde-suppe” på bl.a. bouillonterning og kokosmælk, men resultatet var fantastisk!Til 4 personer
(Er egentlig lidt "ulovlig" i South Beach kuren, men jeg synes godt, der må være plads til den i fase 3. Hvis den skal "lovliggøres" til fase 2 og 3 skal kokosmælken være light og rørsukker skal erstattes med sødemiddel eller undlades helt)

Ingredienser:
3 cm ingefær
2 fed hvidløg
½ tsk. tørret chili
5 dl vand
1 stk. kyllingebouillonterning
1 ds. kokosmælk (helst ikke light, da det giver en tynd og grålig suppe)
2 tsk. grøn karrypasta
2 tsk. rørsukker
1 spsk. limesaft
4-6 forårsløg (afhængig af størrelsen)

Kylligebollerne:
300 g kyllingefilet
1,5 tsk. salt
3 spsk. mel
2 æg str. L
2 dl. mælk
Friskkværnet peber

Sådan gør du:
Kyllingebollerne:
Skær kyllingekødet i små tern. Kom det i en skål med salt, mel, æg, mælk og friskkværnet peber. Brug en stavblender og blend det til den får en mousse-agtig konsistent.

Fyld en stor gryde med vand (ca. halvt op). Form farsen til boller med en ske og kog dem i vandet i ca. 5 min. Når bollerne er færdige, hældes vandet fra og de holdes lune i gryden under låg, indtil de skal i suppen.

Suppen:
Snit ingefær, hvidløg og forårsløg – gem alt det grønne fra forårsløgene. Svits ingefær, hvidløg, det lyse fra forårsløgene og chili i lidt olie i en gryde. Kom vand og bouillonterningen i gryden sammen med kokosmælken, karrypasta og rørsukker. Bring det i kog og lad det småkoge i 5 minutter. Smag til med limesaft. Lige inden serveringen tilføjes det grønne fra forårsløgene. Server suppen i en dyb tallerken med kyllingebollerne i.

Tip:
Der kan med fordel serveres flûtes (Gå efter brød med min. 6 g fibre pr. 100 g).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...