Abrikos kylling med kålsalat

Til 4 personer
(Kan spises i fase 2 og 3 af South Beach kuren)



Ingredienser:
4 stk.  kyllingeunderlår
4 stk. kyllingebrystfilet
Lidt olivenolie
Salt og peber
1 stort løg
50 g tørrede lyse abrikoser
Saft og revet skal af 1 stor appelsin
1/2-3/4 l hønsebouillon
Ca. 2 tsk. citronsaft

1 spidskål el. 1/2 lille hvidkål
1 stk. æbler i både - Det er flottest med et rødt æble :)
1/2 dl. ristede grofthakkede nødder efter eget valg

1 spsk. sennep
1 spsk. citronsaft
1 spsk. olie
2 tsk. frisk rosmarin, finthakket (kan udelades)
Salt + peber + sødemiddel

Sådan gør du:
Brun kyllingestykkerne i lidt fedtstof i en wok eller dyb pande og krydder med salt og peber. Hak løgene fint og skær abrikoserne midtover. Kom begge dele i wokken og svits det med. Tilsæt appelsinsaft, skal og citronsaft, og så meget bouillon at kødet knapt er dækket. Læg låg på og lad det simre ca. 45 min. Når kødet er mørt, tages det op, og skyen koges lidt ind evt. jævnes med lidt maizena.

Kålsalaten:
Snit kålen fint, hæld lidt kogende vand over, lad det stå i et par min. Dryp det af i en sigte. Pisk dressingen sammen og smag til med salt, peber og sødemiddel. Bland kålen med de tynde æblebåde og vend dressingen i. Til sidst drysses med ristede nødder.

Tip:
Retten smager rigtig godt med grov bulgur eller brune ris til :)

Kommentarer