søndag den 20. februar 2011

Fuldkorns quesadillas med spinat

Til 4 stk.
(Kan spises i fase 2 og 3 af South Beach kuren som mellemmåltid eller som hovedret med en stor portion salat)


Ingredienser:
2,5 dl fuldkornshvedemel
1,5 dl hvedemel
1/2 dl hvedeklid
2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
3 æg
3,5 dl mælk
2 spsk avocado olie

100 g frisk spinat blade (husk at fjerne stænglerne)
2 x 100 g revet light ost
4 forårsløg skåret i små ringe
2 fed finthakket hvidløg
Tørret chili

Sådan gør du:
Miks fuldkornshvedemel, hvedeklid, bagepulver, salt, æg, mælk og olie med en håndmikser.

En slip-let pande opvarmes til middel varme, hvorefter der hældes dej på - ca. 1 dl. pr. tortilla. Dejen skal kunne dække panden ved at vippe den i forskellige retninger med det samme dejen hældes på. Tortillaen bages ca. 2 min. på begge sider til den begynder at blive gylden, hvorefter den tages af og ligges til afkøling. Der skal til slut være i alt 8 tortillas.

Når tortillaerne er kolde nok til at arbejde videre med, tager man 4 stk. tortillas som bunde og fordeler den første halvdel af osten og topper med spinat, forårsløg, hvidløg og chili - til slut drysser man den sidste halvdel af osten på de 4 bunde, inden en ny tortilla ligges på som "låg". Det giver i alt 4 quesadillas ;)

En slip-let pande opvarmes ved middel temperatur og quesadillaen med fyldet lægges på panden i ca. 4 min. inden den vendes. Den vendes nemmest, ved at skubbe quesadillaen over på en tallerken, placere en tallerken ovenpå og vende rundt, for så at skubbe den tilbage på panden på den anden side i ca. 4 min.

Slice hver quasadilla ud i 6 stykker og server dem dejlig lune - Ay caramba! :)

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...