Perlebyg-otto med ærter, rejer og krydderurter

Til 4 personser
(Kan spises i fase 2 og 3 af South Beach kuren)


Ingredienser:
1 spsk oile
1 fintsnittede løg
2 fintsnittede fed hvidløg
200 g perlebyg
2,5 dl tør hvidvin
1¼ liter grøntsagsboullion
40 g friskrevet parmesan
100 g ærter (optøet)
400 g store rejer (optøet) - Gerne med halen på, det er flot :)
1 håndfuld frisk snittet basilikum
½ håndfuld frisk snittet mynte
Citron

Sådan gør du:
Hak den ene halvdel af ærterne groft og bevar den anden halvdel hele.

Svits løg, hvidløg og perlebyg i lidt olie i en wok eller en stor tykbundet gryde under jævnlig omrøring i ca. 5 min. til løgene er bløde og perlebyggen er let ristet.

Tilsæt hvidvinen og lad det simre ved svag varme under jævnlig omrøring til vinen er næsten opsuget. Tilsæt derefter ca. en tredjedel af boullionen (stadig ved svag varme under jævnlig omrøring) til boullionen er næsten opsuget. Gentag med endnu en tredjedel og til sidst med den sidste tredjedel. Beregn ca. en times kogetid i alt under jævnlig omrøring.

Når sidste del af boullionen er opsuget, tilsættes rejer og ærter og simre i 3 min. Derefter tilsættes parmesan, basilikum og mynte og simre i 3 min. Til slut smages til med citron inden serveringen.

Kommentarer