Italienske "surprise" kødboller med tomatsauce og fuldkornspasta

Til 2 personer
(Kan spises i fase 2 og 3 af South Beach kuren)





Ingredienser:
1 ds. cocktailtomater
3 fed hvidløg
1 bdt basilikum
1 tsk tørret oregano
1/2 rød chili
1/2 - 1 tsk rødvinseddike
Olie
250 g frisk fuldkornspasta

500 gram halv kalv - halv svin
3 fed hvidløg - presset
Revet skal og saft af 1 usprøjtet citron
1 skive daggammelt fuldkornsbrød eller rugbrød, smuldret
40 gram friskrevet parmasan ost
1/2 tsk. stødt kanel
1 tsk. tørret oregano
1 æg
1 tsk. salt
0,5 tsk. peber
100 gram light ost i tern (10 stk.)
Olie

Sådan gør du:
Hak hvidløgene fint. Hak basilikummen og del den i 2 portioner - én med hovedvægt af stilk og én med hovedvægt af blade. Svits hvidløg, delen med basilikumstilkene, oregano og den hele halve chili. Tilsæt cocktailtomaterne, krydr med salt og peber og lad simre i en halv time.

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Bland kødet grundigt sammen i en skål med hvidløg, citronskal og saft, smuldret brød, parmesan, kanel, oregano, æg, salt og peber.

Form farsen til 10 kugler og pres et stykke ost ind i midten af hver kugle. Sørg for at hullet bliver lukket ordentligt igen.

Varm lidt olie på en pande og brun alle bollerne til de er gyldne og læg dem i et ildfast fad eller en bradepande. Sæt kuglerne i ovnen og steg dem i ca. 20 minutter eller til de er gennemstegte.

Så tilbage til saucen: Tag chilien op og mos tomaterne med en grydeske. Smag til med rødvinseddike, salt og peber og lige inden serveringen røres den sidste del af basilikummen i.

Kog pastaen efter anvisning på emballagen.

Servér kødbollerne med pasta og tomatsaucen med et rigtig godt glas italiensk vin til - Il pranzo h servito! :)

Kommentarer

  1. Endnu engang kan jeg kun skrive, det ser super lækkert ud. Det må altså prøves :-) Jeg er ret vild med at bruge cocktailtomater på dåse, i stedet for almindelige hakkede eller flåede tomater...

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Ja og nu hvor de friske tomaterne ikke er så smagsfulde, er det et rigtig godt alternativ :)

    Kødbollerne er også fantastiske - der er SÅ meget smag i dem!

    SvarSlet
  3. Jeg har lavet det i aften - eller i hvert fald noget der minder om det :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet

Send en kommentar