tirsdag den 15. marts 2011

Japanske kyllingespyd med varm bok choy salat

Til 4 personer
(Må spises i alle 3 faser af South Beach kuren)


Ingredienser:
4 kyllingebryst fileter
1,5 dl vand
50 g miso pasta
1 tsk. fish sauce
1 dl teriyakisauce
Sesamfrø
Lime
Korte bambusspyd

900 g bok choy
4 forårsløg
2 fed hvidløg
2 tsk olie
2 spsk sojasauce
1 rød chili

Sådan gør du:
Snit Bok Choy groft på skrå. Snit forårsløgene og hold de hvide og grønne stykker hver for sig. Hak hvidløgene og chilien fint.

Tør-rist sesamfrøene let.

Skær kyllingebryst filetterne i mindre tern og sæt dem på korte bambus spyd. Pisk vand, misopasta, fish sauce og teriyakisaucen grundigt sammen og hæld blandingen på en pande, som opvarmes ved høj varme. Når det koger tilsættes kyllingespydene og lad saucen koge ned omkring kødet i ca. 10-15 min ind til konsistensen er tyk. Pas på det ikke brænder på!

Varm olien op i en wok og svits den hvide del af forårsløgene, chili og hvidløg i ca. 3 min. Derefter tilsættes bok choy kålen som steges under jævnlig omrøring i ca. 4 min. Til slut tilsættes sojasaucen og den grønne del af forårsløgene og varmes med i ca. 1 min.

Inden servering drysses kyllingespydene med de let-ristede sesamfrø og anrettes med bok choy salaten og limebåde til :)

7 kommentarer:

 1. Hvor ser det godt ud!!! De kyllingespyd skal jeg KLART prøve. Jeg ved ikke om jeg er i stand til at finde noget bok choi, men ellers ville jeg lave det også :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Jeg tror næsten alle de skønne asiatiske købmænd har det - Hvis ikke de har bok choy har de måske pak choy ("storebroderen") i stedet, som jeg også vil tro smager lækkert :)

  SvarSlet
 3. Problemet er, at jeg bor i en lille flække i Jylland, hvor vi INGEN asiatiske købmænd har og jeg ved ikke hvor jeg skal rejse hen, for at finde en ;-)

  SvarSlet
 4. Måske jeg kan hjælp, hvis du "giver" mig en by?

  SvarSlet
 5. kan det laves uden miso pasta? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ikke forsøgt, men jeg tror hverken smagen eller konsistensen bliver det samme. Jeg ville gøre hvad jeg kunne for at finde det hos en asiatisk købmand :)

   Slet
 6. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...