Miso marineret mørk sej med spicy bønnesalat

Til 2 personer
(Kan spises i fase 2 og 3 af South Beach kuren, hvis du sørger for at erstatte rørsukker med pulver-sødemiddel)




Ingredienser:
500 g mørk sej
2 spsk soya
2 spsk marsala vin (eller anden sød hedvin)
2 spsk lys miso pasta
1 spsk rørsukker eller pulversødemiddel svarende dertil
1 fed presset hvidløg
1 tsk. fintrevent ingefær
Sesamfrø

500 g grønne bønner - friske eller optøede
1,5 spsk tahin
1 dl fedtfattig cremefraiche eller fromage frais
1 fed presset hvidløg
1 tsk stødt spidskommen
0,5 tsk cayennepeber
Friskpresset lime
Salt

Sådan gør du:
Bland soya, marsala, miso, sukker/sødemiddel, hvidløg og ingefær til en marinade. Læg sejen i en frysepose og hæld marinaden ned til fisken. Bind en knude på posen og fordel marinaden godt med fisken. Læg posen med den marinerede fisk i køleskabet i min. 1/2 time.

Hæld kogende vand over bønnerne og lad dem stå i 10 min inden vandel hældes fra. Bland tahin, cremefraise, hvidløg, spidskommen, citronsaft og caynnepeber til en dressing og smag til med lime og salt. Inden servering blandes de lune bønnerne med dressingen.

Bag den marinerede fisk i en forvarmet oven, i et ovnfast fad med bagepapir, i ca. 20 min (alt afhængig af tykkelsen) ved 200 grader varmluft - hæld endelig gerne overskydende marinade fra posen hen over fisken. Inden servering drysses fisken med lidt sesamfrø.

Kommentarer