tirsdag den 22. marts 2011

Pandekager med hot thai fyld

4 personer - 8 pandekager
(Kan spises i fase 2 og 3 af South Beach kuren)


Ingredienser pandekager:
150 g havregryn
40 g mandler
3 spsk sesamfrø
3 spsk klid
4 æg
3 dl mælk
0,5 tsk salt
2 spsk olie

Sådan gør du:
Blend alle ingredienser sammen og bag 8 pandekager på en slip-let pande ved middel varme i ca. 2 min. pr. side - ca. 1 dl. dej til hver pandekage. Vær forsigtig når du vender dem på panden - de kan nemt revne.

Ingredienser fyld:
1 stort løg
3 fed hvidløg
20 g frisk ingefær
1-2 stk. friske små røde thai chilipeber (med kerner, hvis du kan li' det xtra hot)
1 stk. lime
1 spsk. fish sauce
1 tsk. spidskommen
2 tsk. stødt koriander
0,5 tsk. sort peber
1 stilk citrongræs
200 g sukkerærter
200 g babymajs
200 g kokosmælk light
250 g kyllingefilet
150 g tigerrejer
75 g revet light ost
Evt. frisk hakket koriander til pynt.

Sådan gør du:
Pil løg og hvidløg. Skræl ingefæren. Kom løg, hvidløg, chilipeber, ingefær, limesaft, fiskesauce, spidskommen, koriander, sort peber og citrongræs i en minihakker. Hak ingredienserne meget fint i en blender, til du har en næsten ensartet masse.

Skær kyllingekødet ud i mindre stykker. Skær sukkerærter og babymajs i mindre stykker.

Varm en wok godt op,  tilsæt den hakkede masse, og steg til det begynder at tage farve. Tilsæt kyllingekød og lad det simre til kødet er gennemstegt. Herefter tilsættes kokosmælk og koges op. Tilsæt rejer, sukkerærter og babymajs, og steg yderligere ca. 4 minutter.

Fyldet kommes i pandekager, som rulles forsigtigt sammen. Lægges i ildfast fad og drysses med reven ost. Gratineres ved 200 grader i ovnen til osten er smeltet.

Pynt eventuelt med frisk hakket koriander inden servering.

Note:
Jeg brugte 2 chilier med kerner og damn det var HOT! :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...