søndag den 17. april 2011

Indisk inspireret ret med lammekødboller

Til 4 personer
(Kan spises i alle faser af South Beach kuren)


Ingredienser:
500 g hakket magert lammekød
1-2 løg
2 fed hvidløg
2 æg
Salt og peber
Olie

1 frisk rød thai chili (med kerner, hvis du kan li' det meget stærkt)
2 tsk karry
2 tsk stød spidskommen
2 dåser hakkede tomater
250 g kogte kikærter
2 dl vand
Salt og peber
Frisk koriander
Olie

Sådan gør du:
Bland kødet rigtig godt sammen med finthakket løg og hvidløg samt æg, salt og peber. Form det til boller og steg dem på en dyb pande med lidt olie. Tag kødbollerne op på en tallerken, når de er færdigstegte.

Kom så lidt olie, finthakket chili, spidskommen og karry på panden og lad det "brænde af". Dernæst tilsættes tomater, kikærter og vand og lad retten simre et par minutter til det er gennemvarmet inden kødbollerne ligges ned i sovsen og simre med i ca. 5 min til de er gennemvarme. Smag til med salt og peber. Inden servering tilsættes halvdelen af den hakkede koriander. Server med et drys af den sidste halvdel af korianderen.

Super nemt og super lækkert!

PS. Jeg bruger selv 1 hel rød thai-chili med kerner og det er rigelig stærkt - kan godt li' stærk mad med den rigtige chili, som ikke fjerner smagsløgene, men som krydre rigtigt og giver mulighed for at smage resten af ingredienserne samtidig :) For sarte sjæle kan det dog være en lidt voldsom oplevelse :-D

2 kommentarer:

  1. Man kan med fordel smage til med lidt citron og rørsukker for at give den den der balance.... :) Det virkede super lækkert for mig !!

    SvarSlet
    Svar
    1. Lyder som et godt tip - det må jeg hellere prøve næste gange :-)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...