fredag den 15. april 2011

Oksemørbrad med spinatsalat og rodfrugter

Til 4 personer
(Kan spises i fase 2 og 3 af South Beach - Hvis retten skal spises i fase 1, skal rodfrugterne bestå af eksempelvis knoldselleri med aubergine og courgetter - og ærterne i salaten skal erstattes med friske grønne bønner).Ingredienser:
900 g oksemørbrad
3 spsk. olie
2 fed hvidløg
0,5-1 spsk. groft salt

400 g blandede rodfrugter

250 g frisk spinat
300 g optøede ærter
100 g smuldret fetaost
1/2 Citron
Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:
Opvarm ovnen til 250 grader. Bland olie, hvidløg og salt sammen og pensl mørbraden med blandingen. Mørbraden lægges i et fad med bagepapir og stilles i den forvarmede ovn, hvor stegen "svitses" i 15 min. Efterfølgende skrues ovnen ned til 160 grader og lågen åbnes kortvarigt for at få den varme luft ud. Oksemørbraden skal nu have yderligere 15 min. eller ind til den har den ønskede kernetemperatur*, hvorefter den tages ud og pakkes ind i godt med alufolie. Oksemørbraden skal hvile i 15 min, hvorefter den er klar til at blive skåret og serveret.

*
En oksemørbrad skal have følgende kernetemperatur: 60 grader = rød, 62 grader = rosa og 68 grader = let rosa til gennemstegt. En oksemørbrad skal ud af ovnen og hvile, når den er ca. 4 grader før den ønskede temperatur, da oksemørbraden ”steger” videre, mens det hviler i folien.

Rodfrugterne gøres rene og skæres i grove stykker inden de ligges i et ovnfastfad med bagepapir og strintes med lidt olie og drysses med salt, peber og evt. krydderier. Fadet sættes i ovnen med mørbraden, når den skues ned på 160 grader og når mørbraden tages ud til "hvilning", sættes ovnes temperatur op til 200 grader varmluft i 15 min. så rodfrugterne kan få det sidste.

Spinaten skylles grundigt og blandes med ærterne og den smuldrede feta. Citronen presses over og der drysses med lidt salt og friskkværnet peber inden salaten vendes forsigtigt rundt.

Bon appetit!

2 kommentarer:

  1. Oksemørbrad går man jo aldrig fejl af, i hvert fald ikke hos mig :-) Salaten ser også super lækker ud, spinat er jo lige mig....
    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Det er helt sikkert en af mine yndlingssalater! :)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...