Smagfuld indisk linse- og grøntsagsret

Til 4 personer
(Kan spises i alle faser af South Beach kuren)

Ingredienser:
200 g tørrede grønne linser
1 frisk rød thai chili - uden kerner
2 spsk frisk ingefær
1 tsk gurkemeje
1 dåse flåede tomater
1 spsk olie
1 tsk hele gule sennepskorn   
1 tsk karry
1 tsk spidskommen frø
3 fed hvidløg - tyndskårne
1 stk aubergine - grove stykker
2 peberfrugter - grove stykker
0,5 tsk køkkensalt
0,5 tsk peber
2 spsk citronsaft
Frisk koriander - hakket

Sådan gør du:
Bring linserne i kog i ½ l letsaltet vand med chili, ingefær og gurkemeje i ca. 10 min. Fjern evt. skummet fra overfladen. Tilsæt de flåede tomater og kog til linserne er helt møre - ca. ½ time. Blend dem til puré - med en stavblender eller i en foodprocessor.

Varm olien i en wok, tilsæt sennepskorn og læg låg på. Når sennepsfrøene popper mod låget, tilsættes karry, spidskommen og tyndtskårne hvidløg samt auberginer og peberfrugter.

Vend linsepureen i og bring retten i kog. Kog til grøntsagerne er møre. Smag til med salt, peber og citronsaft og drys med korianderblade inden servering.

Tip:
Kan med fordel benyttes som tilbehør til et stykke godt kød - f.eks. kyllingefilet, som her på billedet :)

Kommentarer