onsdag den 18. maj 2011

Indisk gryderet

Til 6-8 portioner
(Kan spises i alle faser af South Beach kuren)


Ingredienser:
800 gram kylling i mindre stykker
1,5 tsk salt
2 presset fed hvidløg
2 tsk friskrevet ingefær
Saften fra en halv citron
2 tsk gurkemeje
2 tsk spidskommenfrø
2 tsk stødt koriander
2 tsk chilipulver.
2 tsk garam masala pulver
6 tomater
2 peberfrugt i små tern
2 ds kikærter
5 dl creme fraiche light

Sådan gør du:
Drys salt over kyllingestykkerne. Tilsæt hvidløg, ingefær og citronsaft, og bland godt. Lad det trække 1 time i køleskabet.

Varm lidt olie i en gryde. Tilsæt kyllingeblandingen, og steg indtil kyllingestykkerne er gennemstegte. Tilsæt dernæst gurkemeje, spidskommen, koriander, chilipulver og garam masala.

Hak tomaterne og kom dem i gryden sammen med peberfrugt og kikærter. Lad gryderetten simre i 5 minutter. Tilsæt til sidst creme fraiche og lad retten simrer i et par minutter inden servering.

Tip:
Denne ret er også helt fantastisk at fryse ned og tage med til microen på jobbet til frokost :)
Der kan med fordel også tilsættes linser i denne ret, hvis man vil have den mere fyldig.

2 kommentarer:

  1. Hej med dig. Nu kan jeg se på datoen at det er en ret af ældre dato, men vi lavede den til en polterabend i weekenden. Den smagte superlækkert, så den er på menuen herhjemme i en lettere tilrettet udgave, så den fungerer som børnevenlig ret (dvs.uden chili og med lidt mindre hvidløg og garam masala). Tak for inspirationen! Mange hilsner Rikke

    SvarSlet
  2. Ja, der er ikke rigtig kommet gang i blokken efter jeg fik min lille datter - men tusind tak for feedback med kompliment :-)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...