søndag den 29. maj 2011

Serrano-torsk med grøn perlebyg-otto

Til 4 personer
(Kan spises i fase 2 og 3 af South Beach kuren)



Ingredienser:
300 g grofthakket frisk spinat
2 porrer skåret i ringe
1 finthakket løg
1 finthakket fed hvidløg
1 spsk olie
300 g perlebyg
2-3 spsk hakket frisk rosmarin
1,2 l grøntsagsbouillon
50 g reven parmesanost

4 torskefileter
friskkværnet peber
4-8 skiver serranoskinke

Perlebyg-ottoen:
Varm olien i en dyb slip-let pande eller slip-let wok og rist perlebyggene et øjeblik. Tilsæt løg, hvidløg og rosmarin. Spæd lidt efter lidt til med bouillon, mens perlebyggene simrer ved svag varme og langsomt optager bouillonen. Ha' tålmodighed og beregn ca. en times kogetid i alt under jævnlig forsigtig omrøring.

Ved sidste tilsætning af bouillonen, tilsættes også spinat og porre. Når perlebyg-ottoen er klar, vendes parmesanosten i lige inden serveringen.

Torsken:
Opvarm ovnen til 180 grader varmluft. Dup torskestykkerne tørre og krydr med peber. Vikl serranoskinken omkring fiskestykkerne - op til 2 stykker pr. torskefilet, så den er dækket på langs - og læg dem i et ovnfast fad med bagepapir. Bag fisken i ca. 10 minutter og slut af med grillfunktion i 3-5 min.

Efterspørgsel:
Er der nogen der har forsøgt sig med perlespelt-otto? Jeg tror nemlig det vil være mit næste "otto-projekt" :)

4 kommentarer:

  1. Uhmmm, torsk og byg-otto, what's not to like :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Har forresten lavet denne med perlespelt: http://newyorkerbyheart.blogspot.com/2010/08/risotto-af-perlespelt-med-babyspinat-og.html det kan anbefales :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  3. Det ser rigtig lækkert ud og det ser ud til at opføre sig meget ligesom perlebyggen, så det skal jeg da have lavet :)

    ... Der er jo flere kostfibre i perlespelten end i perlebyggen - Bare lige som et sundhedstip :D

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...