mandag den 11. juli 2011

Cremet og krydret linse- og gulerodssuppe

Til 5-6 portioner
(Kan spises i fase 2 og 3 af South Beach livsstilen)


Ingredienser:
1 spsk olie
1 stort løg skåret i grove stykker
3 snittede forårsløg
4 fed hvidløg skåret i grove stykker
65 g soltørrede tomater
2 tsk stødt spidskommen
3 tsk chili
2 tsk gurkemeje
1 tsk stødt koriander
750 g gulerødder skåret i grove stykker
1 l grøntsagsbouillon
150 g røde linser
3 dl mælk
2 dl creme fraiche max 9%
Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:
Svits løg, forårsløg, hvidløg og soltørrede tomater i olien et par minutter i en stor gryde/suppegryde og svits derefter spidskommen, chili, gurkemeje og koriander med. Så tilsættes gulerødder, linser og bouillon og småkoger i ca. 30-40 min til gulerødderne er møre. Tilsæt mælk og creme fraiche og blend det hele til en fin konsistens og smag til med salt og peber inden servering.

Tip:
Hvis man gerne vil have en tyndere konsistens, kan man blot tilføre mere mælk eller vand under blendningen, indtil man når den ønskede konsistens.

Kan sagtens fryses ned i portioner, så der er noget nemt til frokost på jobbet, hvis du har mulighed for at varme det op der - evt. i microovn :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...