onsdag den 13. juli 2011

Kyllingefad med edamame bønner og blomkålslåg

Til 4 personer
(Kan spises i alle faser af South Beach livsstilen)




Ingredienser:
450 g blomkål
1 stort finthakket løg
2 fed finthakkede hvidløg
450 g hakket kyllingekød
275 g optøede og bælgede edamamebønner (kan købes løse i pose hos mange asiatiske købmænd)
1 dl grøntsagsbouillon
2 tsk worcestershiresauce
2 spsk creme fraiche 9%
1 stor æggeblomme
60 g revet light ost
Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:
Kog blomkålet helt mørt. Varm i mellemtiden en stor slip-let pande op og svits løg og hvidløg i ca. 5 min. i en lille smule olie. Tilsæt kyllingekødet og gennemsteg det. Dernæst tilsættes edamamebønner og steger med i ca. 3 min, hvorefter bouillon og worcestershiresauce tilsættes og der smages til meds alt og peber. Hæld "kødsaucen" i et ovnfast fad med bagepapir.

Pisk det kogte blomkål med creme fraiche, ægeblomme og en smule salt til en jævn mos. Fordel blomkålsmosen jævnt over "kødsaucen". Drys med ost og sæt retten i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft og bag den i 20-25 min.

Server med en dejlig simpel salat :)

9 kommentarer:

  1. Wow, jeg er vild med det! Det er en god måde at lave et låg på. Det kunne man jo gøre på en gang kødsauce og få en low-carb Shepards Pie ud af. Tak for tippet :-)

    SvarSlet
  2. No problemo :)

    Og ja, man kan nemt prøve af med alverdens andre kødsaucer :)

    SvarSlet
  3. Hej Egoshe

    Lyder meget meget lækkert. Er selv vild med grøntsagslåg, f.eks majsmos, men blomkål har jeg aldrig tænkt på i de baner.

    Tusind tak for inspiration. Og tak for en rigtig god blog.

    Mange gode hilsner
    Maj

    SvarSlet
  4. Elsker når andre kan bruge mine opskrifter :)

    Lyder spændende med låg af majsmos - det tror jeg også jeg vil prøve af engang...

    SvarSlet
  5. Ja, det er altid dejligt at kunne inspirere andre :-)

    En af mine top favoritretter er " Pastel de choclo " som er en sydamerikansk ret. Jeg elsker det sydamerikanske køkken.

    Det er en ret med både oksekød, kylling og så majs on the top.

    http://www.milrecetasdecocina.com/1668/receta-de/pastel-de-choclo/

    Prøøøøv den ;-)

    SvarSlet
  6. Det ser umiddelbart godt ud, men jeg kan vist kun ordet "pollo" på spansk :D

    Findes der et sted man kan oversætte den?

    SvarSlet
  7. Der er jo altid google. Hehe... Men jeg skal nok forsøge at oversætte ( min ordbog og jeg ) hvis du er interesseret. Så kan jeg maile opskriften til dig.

    Det er en himmelsk chilensk ret :-)

    SvarSlet
  8. Det må du meget gerne :) min mail er kontakt @ egoshe.dk

    SvarSlet
  9. Oki doki :-) Men det blir først i næste uge engang.

    Go weekend

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...