Til 4 personer
(Kan spises i alle faser af South Beach livsstilen)
Ingredienser:
450 g blomkål
1 stort finthakket løg
2 fed finthakkede hvidløg
450 g hakket kyllingekød
275 g optøede og bælgede edamamebønner (kan købes løse i pose hos mange asiatiske købmænd)
1 dl grøntsagsbouillon
2 tsk worcestershiresauce
2 spsk creme fraiche 9%
1 stor æggeblomme
60 g revet light ost
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du:
Kog blomkålet helt mørt. Varm i mellemtiden en stor slip-let pande op og svits løg og hvidløg i ca. 5 min. i en lille smule olie. Tilsæt kyllingekødet og gennemsteg det. Dernæst tilsættes edamamebønner og steger med i ca. 3 min, hvorefter bouillon og worcestershiresauce tilsættes og der smages til meds alt og peber. Hæld "kødsaucen" i et ovnfast fad med bagepapir.
Pisk det kogte blomkål med creme fraiche, ægeblomme og en smule salt til en jævn mos. Fordel blomkålsmosen jævnt over "kødsaucen". Drys med ost og sæt retten i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft og bag den i 20-25 min.
Server med en dejlig simpel salat :)
(Kan spises i alle faser af South Beach livsstilen)
Ingredienser:
450 g blomkål
1 stort finthakket løg
2 fed finthakkede hvidløg
450 g hakket kyllingekød
275 g optøede og bælgede edamamebønner (kan købes løse i pose hos mange asiatiske købmænd)
1 dl grøntsagsbouillon
2 tsk worcestershiresauce
2 spsk creme fraiche 9%
1 stor æggeblomme
60 g revet light ost
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du:
Kog blomkålet helt mørt. Varm i mellemtiden en stor slip-let pande op og svits løg og hvidløg i ca. 5 min. i en lille smule olie. Tilsæt kyllingekødet og gennemsteg det. Dernæst tilsættes edamamebønner og steger med i ca. 3 min, hvorefter bouillon og worcestershiresauce tilsættes og der smages til meds alt og peber. Hæld "kødsaucen" i et ovnfast fad med bagepapir.
Pisk det kogte blomkål med creme fraiche, ægeblomme og en smule salt til en jævn mos. Fordel blomkålsmosen jævnt over "kødsaucen". Drys med ost og sæt retten i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft og bag den i 20-25 min.
Server med en dejlig simpel salat :)
Wow, jeg er vild med det! Det er en god måde at lave et låg på. Det kunne man jo gøre på en gang kødsauce og få en low-carb Shepards Pie ud af. Tak for tippet :-)
SvarSletNo problemo :)
SvarSletOg ja, man kan nemt prøve af med alverdens andre kødsaucer :)
Hej Egoshe
SvarSletLyder meget meget lækkert. Er selv vild med grøntsagslåg, f.eks majsmos, men blomkål har jeg aldrig tænkt på i de baner.
Tusind tak for inspiration. Og tak for en rigtig god blog.
Mange gode hilsner
Maj
Elsker når andre kan bruge mine opskrifter :)
SvarSletLyder spændende med låg af majsmos - det tror jeg også jeg vil prøve af engang...
Ja, det er altid dejligt at kunne inspirere andre :-)
SvarSletEn af mine top favoritretter er " Pastel de choclo " som er en sydamerikansk ret. Jeg elsker det sydamerikanske køkken.
Det er en ret med både oksekød, kylling og så majs on the top.
http://www.milrecetasdecocina.com/1668/receta-de/pastel-de-choclo/
Prøøøøv den ;-)
Det ser umiddelbart godt ud, men jeg kan vist kun ordet "pollo" på spansk :D
SvarSletFindes der et sted man kan oversætte den?
Der er jo altid google. Hehe... Men jeg skal nok forsøge at oversætte ( min ordbog og jeg ) hvis du er interesseret. Så kan jeg maile opskriften til dig.
SvarSletDet er en himmelsk chilensk ret :-)
Det må du meget gerne :) min mail er kontakt @ egoshe.dk
SvarSletOki doki :-) Men det blir først i næste uge engang.
SvarSletGo weekend