mandag den 22. august 2011

Græske frikadeller med tzatziki, tomatsalat og bagt aubergine

Til 4 personer
(Kan spises i alle faser af South Beach livsstilen)




Ingredienser:
450 g hakket kalv- og svinekød 3-7%
1 æg
1 revet løg
1 spsk. oregano
Salt og friskkværnet peber
100 g feta i små tern

2 auberginer skåret i grove strykker
6 tomater skåret i skiver
2 finthakkede løg
1 spsk rødvinseddike
2 spsk olivenolie
Salt og friskkværnet peber
1 tsk oregano

Tzatziki:
1 agurk
2 dl græsk yoghurt 2%
2 presset fed hvidløg
1 bundt hakket frisk dild
Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:
Læg auberginestykkerne i et ovnfast fad med bagepapir, drys med salt og peber og bag dem i ovnen i 30 min. ved 200 grader varmluft.

Rør fars, æg, løg, oregano og salt og peber rigtig godt sammen. Vend til sidst feta forsigtigt i farsen. Form frikadellerne med en spiseske, der dyppes i varmt vand mellem hver frikadelle, så farsen ikke hænger fast i skeen og steg dem på en slip-let pande med en lille smule olie.

Drys tomatskiverne med salt, peber og løg. Bland marinaden af eddike og olie og smag til med salt og peber. Tomatsalaten hældes over med marinade og drysses med oregano inden servering.

Tzatziki:
Riv agurken og knug saften ud. Yoghurten røres sammen med hvidløg, dild og agurk og smages til med salt og peber.

2 kommentarer:

  1. Uhhh, hvor ser det godt ud :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Og så er det så dejligt nemt at lave :)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...