tirsdag den 9. august 2011

Lakrids panna cotta med lakridscrokant

Til 4 stk.
(Kan spises i alle faser af South Beach livsstilen, hvis du selvfølgelig bruger sukkererstatning som f.eks. Perfect Fit)
Ingredienser:
225 g skummetmælksyoghurt naturel
2 blade husblas
1 1/4 dl skummetmælk
30 g perfect fit (= ca. 50 g alm. sukker)
8 gr. lakridspulver

Til crocanten:
45 g perfect fit (= ca. 75 g alm. sukker)
20 g hakkede valnødder
6 g lakridspulver

Sådan gør du:
Beklæd en si med et rent viskestykke og hæld yoghurten deri. Lad den dryppe af i ca. 25 min.

Husblassen lægges i blød i iskoldt vand i ca. 10 min. Imens lunes skummetmælken. Pres så vandet fra husblassen og smelt den i det lune mælk. Tilsæt lakridspulver og sødemiddel og bliv ved med at piske ind til det er opløst.

Tag mælkeblandingen af varmen og rør youghurt og mælkeblandingen rigtig godt samme. Fordel panna cottaen i 4 glas eller forme. Dæk dem til med film og sæt dem på køl i min. 4 timer.

Bland alle ingredienser til crocanten og varm den langsomt op på en slip-let pande. Rør/mas så godt som muligt rundt i blandingen under opvarmningen og mas massen ud som en lille "pandekage" på panden, når den begynder at smelte lidt (så flad som muligt). Når den er blevet arbejdet så flad som muligt på panden, vendes den og skal have lidt tid på den anden side, så også den bliver klistret. Det kræver tålmodighed! "Pandekagen" ligges over på bagepapir, hvor den afkøles og brækkes i ønskede stykker og anrettes på penna cottaen.

Kræs for lakrids-elskere! :)

2 kommentarer:

 1. Jeg har her til aften tildelt dig en blogaward fra min egen blog LevSundtNU - og jeg håber, du har lyst til at modtage den og lege med!
  Se nærmere på min blog og indlægget fra 12. august :)
  KH Ditte

  SvarSlet
 2. Jeg er helt rørt :) Jeg har aldrig modtaget en award før!!! Tusind tusind tak!

  Jeg er på vej på ferie og har lige overstået en flytning, så derfor har det desværre stået lidt stille på min blog - men når jeg er tilbage fra ferien er jeg med på legen :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...