Orientalsk inspireret gulerodssuppe med semi-dried tomater

Til 3 personer
(Kan spises i fase 2 og 3 af South Beach kuren)


Topping/tilbehør:
450 g kyllingefilet skåret i tern
250 g cherrytomater skåret i halve
1 spsk oliven olie
1/2 tsk salt
2 fed presset hvidløg
1 tsk tørret basilikum
1 tsk tørret oregano

Suppen:
600 g gulerødder skåret i grove stykker
1 stort løg skåret i grove stykker
2 fed hvidløg skåret groft
2 spsk. frisk ingefær skåret groft
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk spidskommenfrø
1 l grønsagsbouillon
1 dl friskpresset appelsinsaft
Muskatnød
Salt og peber

Sådan gør du:
Olie, hvidløg, salt, basilikum og oregano blandes godt sammen og tomaterne vendes roligt rundt heri i en skål. Tomaterne lægges på en bradpande med bagepapir, med den flade side opad. Hvis der er noget af olieblandingen tilbage i skålen, fordeles den udover tomaterne, der bages i ca. 2 timer ved 100 grader varmluft.

Svits løg, ingefær, hvidløg, gulerødder og de to slags spidskommen i en gryde i lidt olie. Det må ikke blive brunt. Herefter hældes grønsagsbouillonen og appelsinsaft i. Lad det småkoge under låg til gulerødderne er møre. Blend suppen, smag den til med muskatnød, salt og peber og varm suppen op igen uden den kommer til at koge.

Steg kyllingen på en slip-let pande til det er gennemstegt. Ved servering placeres først kyllingen, dernæst hældes suppen over og der toppes med tomaterne.

Kommentarer