søndag den 6. november 2011

Sundere kokos- og marmeladesnitter

Til mindst 12 stk.
(Hindbær- og andre snitter bliver nok aldrig rigtig sunde, men her er et bud på nogle med mindre sukker, fedt og hvedemel. Jeg må også hellere tilføje, at de ikke bliver sprøde som alm. hindbærsnitter, da der ikke er brugt sukker, men smagen er stadig rigtig dejlig)Ingredienser:
150 g hvedemel
150 g Perfect Fit
75 g kikærtemel
75 g kokosmel
125 g mandler
1 tsk bagepulver
Kornene af 1 stang vanille
100 g light smør
1 æg
300 g sukkerfri marmelade efter eget ønske
1 sammenpisket æg
Kokosmel til drys

Sådan gør du:
Blend kokosmel og mandler til så fin en mel som muligt. Bland kokos-/mandelmel, hvedemel, kikærtemel, Perfect Fit, bagepulver og vanillekorn sammen i en stor skål. Smuldr smøret grundigt ind i melet inden ægget tilsættes og dejen ældes grundigt sammen til en ensartet masse.

Dejen stilles i køleskab ½ time inden udrulning. Derefter rulles dejen ud mellem to stykker bagepapir til et firkantet format i ca. 38x42 cm. Dejpladen bliver ca. 3 mm tynd. Læg dejpladen på et fladt plan tilbage i køleskabet og lad den køle i en time.

Forvarm ovnen til 190ºC. Tag dejen ud af køleskabet og fjern det øverste lag bagepapir. Del dejen i 2 lige store stykker med en skarp kniv eller et pizzahjul. Pensl den ene halvdel med marmeladen i et jævnt lag. Tag nu den anden del af dejen og læg den over marmeladen. Tryk rundt langs kanten, så kanterne er helt tætte.

Pensl til slut med æg og drys med kokosmel. Sæt kagen i ovnen og lad den bage ca. 15 min. eller indtil overfladen er gylden. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle helt af på en rist, hvorefter den skæres i passende stykker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...