mandag den 23. januar 2012

Kebab med humus og selleri fritter

Til 3 personer
(Kan spises i alle 3 faser af South Beach livsstilen)

Kebab:
500 g magert hakket oksekød

1 revet løg
3 fed presset hvidløg

1 æg
3 spsk hakket persille

1 tsk paprika

2 tsk stødt spidskommen

1/2-1 tsk salt

Humus:
1 1/2 dl tørrede kikærter (eller 275-300 g kikærter fra dåse)
2 fed hvidløg
1 dl vand
1 spsk. citronsaft
1 tsk. stødt spidskommen
½ tsk. spidskommenfrø
1 spsk tahin (sesampasta)
Salt

1/2 stort knoldselleri skåret i pommes lignende stænger
1 spsk. olie
Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:
Læg kikærterne i en skål og dæk dem med vand i min. 10 timer. Skyld dem og kog dem derefter i frisk vand i 1 time. Lad kikærterne køle af eller skyl dem eventuelt i koldt vand. Blend kikærterne med hvidløg, olie, vand, citronsaft, stødt spidskommen, spidskommenfrø og tahin med en stavblender. Smag til med salt. (Bruger du kikærter fra dåse skal de hverken ligge i vand eller koges, men kan blendes direkte med de øvrige ingredienser).

Put selleri stængerne i en frysepose, tilsæt olie, salt og peber og ryst posen, så der bliver blandet godt rundt.

Rør oksekødet sammen med løg, hvidløg, æg, rasp, salt, peber, persille, paprika og spidskommen. Form farsen til 12 pølser og steg dem i ovnen sammen med selleri fritterne ved 200° varmluft i ca. 20 min.

2 kommentarer:

  1. MUMS, hummus er altid godt :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Ohhh yes we like :) Denne er dog uden olie, så den er ikke helt original, men dog stadig super lækker - og synes man den er for tyk, kan man altid spæde til med lidt mere vand...

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...