Grovtærte med varmrøget laks og cherrytomater

Til 3 personer
(Kan spises i fase 2 og 3 af South Beach livsstilen)



Tærtebund:
1 dl groft rugmel
2 dl hvedemel
½ tsk salt
50 gram fedtreduceret smør
3 spsk koldt vand
Olie til smøring af tærteformen

Fyld:
200 g varmrøget laks skåret/plukket i mundrette stykker
15 cherrytomater skåret i halve
1 finthakket løg
3 spsk hvidvinseddike
3 æg
250 g light hytteost
75 g reven light ost
20 g pinjekerner
Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:
Bland rugmel, hvedemel og salt i en skål og smuldr smøret i, hvorefter dejen "samles" grundigt med vandet. Rul dejen ud på et stykke bagepapir og overfør den til en olie-smurt tærteform. Tryk godt op af kanten og prik et par steder i bunden med en gaffel inden den forbages i 8 min. i en forvarmet ovn på 175 grader varmluft.

Svits løg i hvidvinseddiken på en pande, ind til eddiken er dampet væk og uden at løgene bliver brune. Fordel løgene, laks og cherrytomater i tærteformen på den forbagte bund.

Rør æg, salt (pas på med salten, da laksen også er salt), peber, pinjekerner, hytteost og reven ost sammen, og kom massen oven på de andre ingredienser i tærteformen.

Bag tærten i ovnen ved 175 grader varmluft i 25-30 min. - Serveres med en dejlig blandet salat :)

Kommentarer

  1. God inspiration, tror jeg vil lave en glutenfri udgave i weekenden :)

    Men ser skønt ud..

    MVH

    http://healthy-and-beautifull-food.blogspot.com/

    SvarSlet
  2. Glutenfri - Det må jeg høre om - glæder mig til at se resultatet (går du fra du poster det på din blog?).

    Hehe hvor pussigt - sidder og drikker den te du har på dagens post :)

    SvarSlet

Send en kommentar