mandag den 4. april 2011

Grøntsags"gratin"

2 personer
(Kan spises i fase 2 og 3 af South Beach kuren - Hvis den skal spises i fase 1, skal gulerødder og persillerødder erstattes med f.eks. grønne bønner, asparges og knoldselleri)

Ingredienser:
150 g broccoli

200 g porrer

150 g gulerødder
1 løg
300 g persillerødder
3 dl skummetmælk

Salt
 og peber
Muskatnød

4 æg
geblommer
4 æggehvider
20 g reven parmesanost

Tomat

Evt. purløg til pynt

Sådan gør du:
Del broccoli i buketter, hak løget, skær porrer i ringe, og persillerødder og gulerødder i tern, og damp så alle grønsager i 2-3 min. Rør mælk, parmesanost, salt, peber, revet muskat og æggeblommer sammen og vend massen med de dampede grøntsager. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i. Kom til sidst det hele i et fad med bagepapir.

"Gratinen" bages ved 180 grader varmluft i ca. 35 min, alt afhængigt fadets højde. Serveres varm med tomater og evt. lidt klippet purløg.

Tip:
Kan med fordel også spises med et godt stykke kød til :)

PS. Vil godt undskylde for at kalde den "gratin" nu hvor den ikke er det mindste gratineret, men den virker mere luftig end en æggekage ;)

2 kommentarer:

  1. Hvor er det bare en fin blog du har. Jeg faldt netop over den, da jeg søgte opskrifter uden for meget stivelse. Tak for inspiration!

    SvarSlet
  2. Og tak for komplimentet :) Det er dejligt at andre også kan bruge mine opskrifter :)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...