2 personer
(Kan spises i fase 2 og 3 af South Beach kuren - Hvis den skal spises i fase 1, skal gulerødder og persillerødder erstattes med f.eks. grønne bønner, asparges og knoldselleri)
Ingredienser:
150 g broccoli
200 g porrer
150 g gulerødder
1 løg
300 g persillerødder
3 dl skummetmælk
Salt og peber
Muskatnød
4 æg geblommer
4 æggehvider
20 g reven parmesanost
Tomat
Evt. purløg til pynt
Sådan gør du:
Del broccoli i buketter, hak løget, skær porrer i ringe, og persillerødder og gulerødder i tern, og damp så alle grønsager i 2-3 min. Rør mælk, parmesanost, salt, peber, revet muskat og æggeblommer sammen og vend massen med de dampede grøntsager. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i. Kom til sidst det hele i et fad med bagepapir.
"Gratinen" bages ved 180 grader varmluft i ca. 35 min, alt afhængigt fadets højde. Serveres varm med tomater og evt. lidt klippet purløg.
Tip:
Kan med fordel også spises med et godt stykke kød til :)
PS. Vil godt undskylde for at kalde den "gratin" nu hvor den ikke er det mindste gratineret, men den virker mere luftig end en æggekage ;)
(Kan spises i fase 2 og 3 af South Beach kuren - Hvis den skal spises i fase 1, skal gulerødder og persillerødder erstattes med f.eks. grønne bønner, asparges og knoldselleri)
Ingredienser:
150 g broccoli
200 g porrer
150 g gulerødder
1 løg
300 g persillerødder
3 dl skummetmælk
Salt og peber
Muskatnød
4 æg geblommer
4 æggehvider
20 g reven parmesanost
Tomat
Evt. purløg til pynt
Sådan gør du:
Del broccoli i buketter, hak løget, skær porrer i ringe, og persillerødder og gulerødder i tern, og damp så alle grønsager i 2-3 min. Rør mælk, parmesanost, salt, peber, revet muskat og æggeblommer sammen og vend massen med de dampede grøntsager. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i. Kom til sidst det hele i et fad med bagepapir.
"Gratinen" bages ved 180 grader varmluft i ca. 35 min, alt afhængigt fadets højde. Serveres varm med tomater og evt. lidt klippet purløg.
Tip:
Kan med fordel også spises med et godt stykke kød til :)
PS. Vil godt undskylde for at kalde den "gratin" nu hvor den ikke er det mindste gratineret, men den virker mere luftig end en æggekage ;)
Hvor er det bare en fin blog du har. Jeg faldt netop over den, da jeg søgte opskrifter uden for meget stivelse. Tak for inspiration!
SvarSletOg tak for komplimentet :) Det er dejligt at andre også kan bruge mine opskrifter :)
SvarSlet