Til 2 personer
(Kan spises i fase 2 og 3 af South Beach livsstilen. Skal den spises i fase 1, skal appelsin erstattes med saft fra citron eller lime)
Ingredienser:
1 dl tørrede kikærter
2 kyllingebrystfileter
75 g blandet salat
1 bdt grofthakket basilikum
2 tomater skåret i både
70 g parmaskinke revet i strimler
1 tsk. olie
2 tsk. hvidvinseddike
2 spsk. saft fra appelsin
Salt og peber
Sådan gør du:
Sæt kikærterne i blød ca. 8 timer og kog dem i let saltet vand i ca. 30-45 min. (Jeg kan godt li' der er lidt bid i dem til salater, så jeg koger dem 30 min.) - Sæt dem derefter til afkøling.
Gennemsteg kyllingebrystfileterne, krydr med salt og peber og sæt til afkøling. Skær kyllingebrysterne i skiver efter afkøling og bland dem med de afkølede kikærter, salat, basilikum, tomat og parmaskinke. Pisk olie, hvidvinseddike og appelsinsaft sammen, smag til med salt og peber - og hæld over salaten.
Dejlig nemt måltid, som kan spises både som aftensmad eller som frokost :)
Tip:
Hvis du ikke har fået sat kikærter i blød, kan du også bruge kikærter fra dåse - jeg synes dog ikke de er nær så sprøde som når man selv kan styre kogetiden :)
(Kan spises i fase 2 og 3 af South Beach livsstilen. Skal den spises i fase 1, skal appelsin erstattes med saft fra citron eller lime)
Ingredienser:
1 dl tørrede kikærter
2 kyllingebrystfileter
75 g blandet salat
1 bdt grofthakket basilikum
2 tomater skåret i både
70 g parmaskinke revet i strimler
1 tsk. olie
2 tsk. hvidvinseddike
2 spsk. saft fra appelsin
Salt og peber
Sådan gør du:
Sæt kikærterne i blød ca. 8 timer og kog dem i let saltet vand i ca. 30-45 min. (Jeg kan godt li' der er lidt bid i dem til salater, så jeg koger dem 30 min.) - Sæt dem derefter til afkøling.
Gennemsteg kyllingebrystfileterne, krydr med salt og peber og sæt til afkøling. Skær kyllingebrysterne i skiver efter afkøling og bland dem med de afkølede kikærter, salat, basilikum, tomat og parmaskinke. Pisk olie, hvidvinseddike og appelsinsaft sammen, smag til med salt og peber - og hæld over salaten.
Dejlig nemt måltid, som kan spises både som aftensmad eller som frokost :)
Tip:
Hvis du ikke har fået sat kikærter i blød, kan du også bruge kikærter fra dåse - jeg synes dog ikke de er nær så sprøde som når man selv kan styre kogetiden :)
Jeg er ikke så godt til kikærter når de ikke er i hummus, men jeg tror alligevel at jeg vil forsøge mig med denne salat. Den ser skøn ud :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Jeg tror tricket er ikke at udkoge kikærterne, og ikke at bruge for lidt salt i kogevandet - det synes jeg i hvert fald hjælper. Ellers kan du prøve at dryppe lidt ekstra appelsinsaft over salaten :)
SvarSletSikken en lækker salat! Jeg har lavet marinaden så den passer til min smag og brugt lidt mindre kød. Jeg synes, at det er en fantastisk ide at bruge appelsinsaft i marinaden som du har gjort. Tak for opskriften!
SvarSletDet var da så lidt :) Og ja, appelsinsaft i dressing/marinade er slet ikke så tosset - specielt ikke til kylling :)
SvarSlet